Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 30 dag
mąka 1 łyż
cukier 4 łyż
wino czerwone wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa wiśniowa

Zagotować szklankę wody, dodać wydrylowane wiśnie, cukier, wino i zagotować. Zmiksować i zagotować. Do wrzącego przecieru wlać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zamieszać, chwilę pogotować. Ostudzić. Podawać do lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak