Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 20 dag
śmietana słodka 1 szkl
masło 1 łyż
cukier 2 łyż
likier jajeczny 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Śmietanę wlać do miseczki, dodać masło, cukier i mieszając, podgrzewać na parze, aż składniki się połączą. Ostudzić. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać, wsypać do śmietanki, wymieszać, umieścić na garnku z wrzącą wodą i podgrzewać, mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudzić, wymieszać a alkoholem, mocno schłodzić. Polewać nią lody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak