Sposób przygotowania

1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Zalej posoloną wodą i ugotuj na półtwardo (ok 12 min). W tym czasie dymki oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Papryki umyj, rozetnij wzdłuż, wytnij środki z pestkami, a strąki pokrój w cienkie paski. Pomidorki opłucz, osusz, przetnij na połówki. Kalafior odcedź, osącz na sitku i odłóż do wystudzenia.
2. Przygotuj sos do sałatki: ocet utrzyj z odrobiną soli oraz pieprzu. Cienkim strumieniem dolej oliwę, ubijając ją z octem na jednolity sos. Wymieszaj z posiekanym koperkiem.
3. W dużej salaterce wymieszaj przygotowane warzywa i plasterki pieczonej karkówki.
Polej sosem i dobrze wymieszaj.

PoPolej sosem i dobrze wymieszaj. Sała

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    podoba mi się ta wersja sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !