Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowa z karkówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
pomidorki 6 szt
koperek posiekany 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
karkówka 20 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowa z karkówką

1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Zalej posoloną wodą i ugotuj na półtwardo (ok 12 min). W tym czasie dymki oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Papryki umyj, rozetnij wzdłuż, wytnij środki z pestkami, a strąki pokrój w cienkie paski. Pomidorki opłucz, osusz, przetnij na połówki. Kalafior odcedź, osącz na sitku i odłóż do wystudzenia.
2. Przygotuj sos do sałatki: ocet utrzyj z odrobiną soli oraz pieprzu. Cienkim strumieniem dolej oliwę, ubijając ją z octem na jednolity sos. Wymieszaj z posiekanym koperkiem.
3. W dużej salaterce wymieszaj przygotowane warzywa i plasterki pieczonej karkówki.
Polej sosem i dobrze wymieszaj.

PoPolej sosem i dobrze wymieszaj. Sała

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.09.2013 17:50
podoba mi się ta wersja sałatki
owca441 08.08.2011 19:09
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak