Sposób przygotowania

Pieczarki wyczyścić, umyć i oddzielić trzonki od kapeluszy. Z trzonków i przyprawy ugotować wywar. Polędwicę oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Włożyć je na rozgrzane masło i smażyć, mieszając. Gdy się zrumienią, dodać pokrojone w paski kapelusze pieczarek i pokrojoną w paski cebulę. Chwilę smażyć i dusić na małym ogniu do miękkości. Mięso oprószyć mąką, wymieszać, wlać przecedzony wywar i śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą oraz pieprzem, dusić jeszcze 10-15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !