Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować - zemleć lub przecisnąć przez praskę. Kapustę zalać małą iloscia wody i ugotować, odcedzić , wystudzic i dobrze odcisnąć. Posiekac i dodać do ziemniaków. Cebulę zrumienić na łyżce tłuszczu/pokrojona w drobną kostkę/. Dodac do ziemniaków, wbić jajo, dodac przyprawy,mąke i mase szybko wyrobic.. Wykladać łyżką na deskę posypana tartą bułką, formowac owalne kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyc na dobrze rozgrzanym pozostałym tłuszczu.
Bardzo dobre z duszonymi świeżymi grzybami lub sosem pomidorowym , grzybowym , cebulowym, pieczarkowym i surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !