Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z nadzieniem maślano-koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
Koperek suszony Prymat
masło 80 gramów
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z nadzieniem maślano-koperkowym

1. Masło ugnieść widelcem, dodać koperek suszony. Wymieszać. Zapakować w folię aluminiową, wstawić do lodówki.
2. Piersi z kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem, przyprawić. Na każdy kotlet położyć masło. Zwinąć. Panierować w mące, rozbełtanym jajku, tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak