Sposób przygotowania

Robimy rozczyn: drożdże, mleko, cukier waniliowy, łyżka mąki. rozcieramy razem i czekamy aż urośnie.
Ciasto: mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli. Jajko i żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do mąki. Wlewamy rozczyn i całość wyrabiamy. jeżeli ciasto jest za twarde to dodajemy ciepłego mleka. Pod koniec dodajemy rodzynki i masło. Wyrabiamy.
Gotowe ciasto musi jeszcze wyrosnąć. Następnie lekko je rozwałkowujemy i wykrawamy kawałki np szklanką. Układamy różę wymieszaną z dżemem truskawkowym na ciasto i końce dokładnie zlepiamy. Układamy babeczki w formie, czekamy aż wyrosną i pieczemy w 170 C ok 30 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ale apetycznie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    nie dobre zmarnowanie produktow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !