Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina duszona z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 70 dkg
cebula 3 sztuki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 sztuka
koncentrat pomidorowy do smaku
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina duszona z papryką

Mięso pokroić w paski wymieszać z przyprawą odstawić na pół. godz. , cebulę pokroić na piórka, paprykę na grubsze paski. Na rozgrzany olej wrzucić mięso podsmażyć do lekkiego zarumienienia dodać cebulę i paprykę chwilę podsmażyć, potem przymniejszyć ogięń i dusić około pół. godz. jeśli trzeba podlać wodą doprawić przecierem, solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.04.2013 19:22
moje smaki, pycha
iza15 25.10.2011 20:10
pyszna
rzenia15 11.09.2011 10:59
wygląda bardzo apetycznie
barbara11561 05.09.2011 10:21
pyszne
Joanna60 04.08.2011 21:01
pychotka
owca441 19.07.2011 21:31
pyszna
owca441 19.07.2011 21:31
pyszna
iwona332 09.07.2011 11:11
super
Krystyna32 07.07.2011 21:39
smaczne
kuklik 06.07.2011 12:06
wspaniałe
MAR3STA 04.07.2011 19:16
super obiadek;)
misia53 04.07.2011 00:34
to mi odpowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak