Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbeft wołowy 1 kg
czosnek 6 ząbków
masło 20 dag
oliwa 1/2 szkl
cebula 2 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z grila

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem, solą, pieprzem, musztardą i oliwą. Powstałą marynatą posmarować mięso i na kilka godzin włożyć do lodówki. Po 5-6 godzinach opłukać, osuszyć, natrzeć zielonym pieprzem i upiec z obu stron na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 30.05.2012 11:26
smaczne
Iwusia 25.05.2012 22:31
superowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak