Sposób przygotowania

Jabłka ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Dodajemy cukier waniliowy i cynamon. Dokładnie mieszamy. Mąkę, cukier, bułkę tartą i proszek do pieczenia przesypujemy do jednej miski i bardzo dokładnie mieszamy.Przygotowaną formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wkładamy na dno przygotowane ciasto. Nakładamy warstwę z jabłek i znów nakładamy suchą warstwę ciasta.Ostatnia warstwa to pokrojone w cienkie listki, schłodzone masło. Staramy pokryć się całą powierzchnię ciasta masłem. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i pieczemy ok. 50 minut. Po upieczeniu studzimy ciasto około 10 – 15 minut. Podajemy z bitą śmietaną i owocami. SMACZNEGO!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !