Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
jajko 3 sztuki
cukier 6 łyżek
woda 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
jabłko kwaśne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

jajka, cukier , mleko i mąkę miksujemy.Jabłka myjemy wycinamy środek . Obieramy i kroimy w plasterki. Jabłka maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.11.2012 07:17
Są bardzo dobre
AGNIESZKA144 16.10.2011 17:05
super
anemon 04.07.2011 08:05
Pyszny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak