Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik waflowy z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 l
cukier 500 g
czekolada w proszku 200 g
andrut
orzechy włoskie 300 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: torcik waflowy z orzechami

Mleko z cukrem gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, przestudzić, dodać mielone orzechy. Wymieszać. Przygotowaną masą smarować wafle i układać je jeden na drugim. Od góry przycisnąć jakimś ciężkim przedmiotem i postawić w chłodnym miejscu! Następnego dnia torcik posmarować czekoladą rozpuszczoną z odrobiną masła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.03.2012 06:30
super
Wiesława1 21.03.2012 06:29
super
Wiesława1 21.03.2012 06:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak