Sposób przygotowania

Mleko zagotować z wanilią. Ubić żółtka z cukrem i dodać mąkę. Stopniowo dolewać zagotowane mleko do ubitych żółtek, bez przerwy mieszając. Należy uważać, żeby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu nieustannie mieszając, tak długo aż masa 3 razy „podejdzie\" do góry. do letniego kremu wlać maraskino i domieszać bitą śmietanę. Do naczynia żaroodpornego włożyć maliny, skropić je maraskino, polać kremem, następnie znów ułożyć warstwę malin, skropionych maraskino, i kremem. z wierzchu posypać mielonymi migdałami. zapiec w piekarniku i podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    mam sporo malin, a przepis brzmi ciekawie, muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !