Sposób przygotowania

Jagody przebrac i opłukac. Cytrynę przelac wrzątkiem i dobrze wyszorowac. Zetrzec skórkę i wycisnąc sok. Jagody włożyc do garnka, dodac cukie żelujący 1:1 i sok oraz skórkę z cytryny. Zagotowac ciągle mieszając i trzymac na ogniu 4-5 minut. Gorącym napełniac słoiki i odstawiac do góry dnem. Przykryc ręcznikiem i zostawic aby nieco ostygły. Następnie odwrócic aby dżem mógł opaśc. Ostudzic zupełnie i schowac na zimę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !