Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy z cytryną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt
cukier żelujący 1 kg
jagody 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy z cytryną

Jagody przebrac i opłukac. Cytrynę przelac wrzątkiem i dobrze wyszorowac. Zetrzec skórkę i wycisnąc sok. Jagody włożyc do garnka, dodac cukie żelujący 1:1 i sok oraz skórkę z cytryny. Zagotowac ciągle mieszając i trzymac na ogniu 4-5 minut. Gorącym napełniac słoiki i odstawiac do góry dnem. Przykryc ręcznikiem i zostawic aby nieco ostygły. Następnie odwrócic aby dżem mógł opaśc. Ostudzic zupełnie i schowac na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 06.12.2011 12:41
świetnie wygląda
Kate131 27.10.2011 08:15
musi byc pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak