Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z jeżyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 250 g
jaja 5 szt
cukier 5 łyżek
mleko 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
rum 1 łyżka
kremówka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: krem z jeżyn

Zrobić puree z jeżyn, dodać żółtka cukier, mleko i mąkę następnie ubijać na parze, aż masa zgęstnieje, D0 ochłodzonej dodać ubitą na sztywno pianę z białek, słodką śmietankę i rum. Krem wyłożyć do małych miseczek i ochłodzić w lodówce. Przed podaniem
ozdobić bitą śmietanką, owocami i Ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak