Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z kremem jeżynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt 2 szkl
jeżyny 300 g
cukier 3 łyżki
masło 50 g
pieczywo tostowe 4 kromki
czekolada w proszku 100 g
woda 2 łyżki
likier jajeczny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z kremem jeżynowym

Jeżyny wymieszać z połową cukru i jogurtem.
Stopić masło i dodać pozostały cukier. Na maśle z cukrem podpiec kromki pieczywa, ale tylko z jednej strony. Porozkładać tosty na talerzyki zrumienioną stroną do góry i posmarować kremem z jeżyn. Czekoladę rozpuścić podlewając odrobiną wody. Po wierzchu polać „kanapki\" likierem jajecznym i stopioną czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak