Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszaą gryczaną i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
olej 2 łyżki
woda 1 szkl.
Farsz:
ziemniaki 70 dag
kasza gryczana 10 dag
boczek 10 dag
cebula 1 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszaą gryczaną i ziemniakami

1. Ciasto: mąkę wyrób z jajkiem, olejem i ciepłą wodą.
2. Farsz: ziemniaki ugotuj, zmiel. kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż. Dodaj ziemniaki i kaszę, wymieszaj, przypraw.
3. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, ułóżfarsz. Zlep brzegi. Ugotuj w osolonej wodzie. Podawaj polane boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.07.2012 16:34
nadzienie ciekawe
Magdalena80 08.08.2011 23:43
fajny sposób na pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak