Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w migdałach z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
cebula 250 g
migdały 100 g
wino 1 kieliszek duży
skórka z cytryny
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: karp w migdałach z winem

Cebulę drobno posiekać, posolić, dodać trochę skórki cytrynowej i pieprzu.
Oskrobanego karpia pokroić na porcje, położyć na cebuli, dodać migdały, wino i odrobinę wody, dusić na wolnym ogniu. Posolić, Kiedy ryba zmięknie - ułożyć ją na talerzu. Sos przecedzić, zagęścić jajkiem i polać nim rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak