Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w rondlu wraz z czekoladą i śmietaną 18% najlepiej Piątnica. Dobrze wystudzić to bardzo ważne aby masa się nie zważyła

W wysokim naczyniu ubić dobrze schłodzoną śmietanę 36% dodać śmietan fix i niewielka ilość cukru pudru.Mascarpone rozetrzeć widelcem i dodawać do śmietany i nadal ubijać. Wystudzony krem czekoladowo -śmietanowy polączyć z ubitą śmietaną36%.
Krem jest gotowy można do niego dodawać pokrojone owoce np truskawki , jagody , brzoskwnie
Można również zrobić krem w wersjji rafaello dodając kokosy

Krem jest pyszny lekki w niczym nie przypomina cięzkich magrarynowych mas.
smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !