Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w ciescie serowo - majonezowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 szt
gouda 2 plastry
majonez 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 1 szt
olej do smażenia 2 łyżki
jogur 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w ciescie serowo - majonezowym

filet podzielić na 2 części rozbić tak jak na kotlety. Marynata: ser+jajo+jogurt+majonez+musztarda+mąki+ przyprawy wymieszać. Do ciasta włożyć mięso marynować 2 godziny i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak