Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem i marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
marchew 2 szt
koperek 1 pęczek
mąka 2 łyżki
tłuszcz 4 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem i marchewką

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli, zagotować, odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do kapusty, wlać odrobinę wody i gotować kilka minut. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.08.2012 21:38
Uwielbiam taką kapustkę.
Iwona51
Iwona51 05.12.2011 09:47
smaczna
Wafelek2601 01.08.2011 10:55
taka kapustka jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak