Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli, zagotować, odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do kapusty, wlać odrobinę wody i gotować kilka minut. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka kapustka jest super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taką kapustkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !