Sposób przygotowania

Młode odrosty sosnowe należy zalać gotowana wodą do całkowitego pokrycia. Odstawić na 24 godziny. Odcedzić i dodać tyle cukru co jest wody. Gotować do całkowitego rozpuszczenia cukru i częściowego odparowania wody. Przelać gotujący syrop do słoików i postawić je do góry dnem do ostygnięcia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    zdrowe i tanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    ardzo zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    Smaczne to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    miód sossnowy oprócz tego, że smaczny doskonały na przeziębienie i ból gardła
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    coś zupełnie innego
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Też słyszałam o jego fantastycznych właściwościach zdrowotnych.
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    pomógł na przeziębienie, nie chciałam brac innych leków bo jestem w ciąży
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    samo zdrowie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    samo zdrowie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    wyleczyłam tylko tym miodem przeziębienie, ale zjadłam cały słoiczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    super przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja nie dodaję wody.Zasypuję pędy cukrem i zlewam i przecedzam syrop.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis, ja nigdy nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Skoter

    zrobiłam taki miód
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Przydatny przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !