Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kury 1 kg
mąka 2 łyżki
masło 2 kostki
smalec 30 dag
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Piersi z kurczaka rozbić na 8 płatów.
Brzegi płata powinny być cieńsze, środek grubszy.
Filety oprószyć solą i pieprzem.
Z masła uformować 8 wałeczków o długości około 9 cm, schłodzić
Przed smażeniem wałeczki masła ułożyć na filetach drobiowych wzdłuż owalu, zawinąć ciasno brzegi, tak by jeden zachodził na drugi.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku, tartej bułce.
Smażyć na smalcu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak