Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z poziomkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
śmietana kremówka 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
poziomki 30-40 dag
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
sok pomarańczowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z poziomkami

Galaretkę cytrynową przygotować jak podano na opakowaniu i odłożyć żeby lekko stężała. Biszkopty maczamy w soku pomarańczowym i wykładamy na dno tortownicy. Rozpuścić żelatynę. Śmietanę kremówkę ubijamy i wlewamy do niej żelatynę. Wylewamy na biszkopty. Przed tym jak stężeje szybko dekorujemy poziomkami. Odkładamy na pół godziny. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na sernik. Podawać schłodzone! Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 23.10.2011 09:50
pyszny
tomek18 08.07.2011 20:49
pycha
Agnieszka_B 05.07.2011 12:50
Słoneczny serniczek! Pycha:)
Juleczka20 05.07.2011 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak