Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę włożyć do gorącego osolonego wywaru z żeberek, dodać liść laurowy i gotować na półmiękko. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobno posiekać, fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, Wszystko dodać do gotujących się ziemniaków i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    gotuję bardzo podobną, jest pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !