Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe co nieco

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
ser żółty 100 g
mąka 4 łyżki
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
mleko 1/4 szk
papryka czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe co nieco

Pierś z kurczaka umyć. Wszystkie składniki pokroić w kostkę.Mąkę rozrobić z mlekiem, jajkami, solą i pieprzem. Mięso, paprykę i ser wrzucić do przygotowanego ciasta. Odstawić na 20 minut. Nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony po około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.12.2011 06:42
Super
wedith1 08.11.2010 07:29
Super, też lubięrobić takie mieszane kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak