Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę. Do tego wsypać proszek do pieczenia. Wymieszać ze sobą. W środku zrobić rowek, wbić do tego żółtka, dodać cukier, margarynę. Wszystko wymieszać i wyrobić ciasto, na koniec dodać śmietanę. Brytfannę wysmarować masłem i wyłożyć na nią ciasto. Wydrylować czereśnię. Następnie dać na ciasto w brytfannie. Margarynę roztopić i odstawić do zimna.

Zrobić posypkę: do miski wsypać mąkę, cukier, dodać żółtko wyrobić ręką. Pod koniec dać zimną margarynę. Wyrobić posypkę, tak aby była miękka. Pokruszyć po czereśniach. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !