Sposób przygotowania

Ciasto;
Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i delikatnie połączyć,następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao .Ciasto upiec w tortownicy.
Pianka:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody i jak napęcznieje rozpuścić .
Śmietanę ubić z cukrem i połączyć z maślanką ,na koniec dodać żelatynę i cukierki,delikatnie wymieszać .
Zimne ciasto przekroić,nasączyć kawą i przełożyć gęstniejącą pianką,wierzch ciasta polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej ,dowolnie udekorować i zostawić do całkowitego zastygnięcia ,najlepiej do dnia następnego wtedy ciasto zastygnie i dodatkowo nabierze wilgoci .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Ależ ono piękne! Nie umiem się oprzeć czekoladzie, a to ciasto nie dość, że cudnie wygląda, to jest czekoladowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Kiedyś też robiłam jedno ciasto z cukierkami, było tak pyszne, że w mig się rozeszło, a Twoje jak zwykle pięknie się prezentuje:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pysznośći
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    boskie,zabieram do siebie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !