Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 2 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
por (biała część)
natka pietruszki
makaron domowy lub gotowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Porcje rosołowe sprawić i umyć. Włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować. Odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.10.2011 12:45
Tradycyjny polski smak
Ewa95 09.10.2011 11:37
tradycyjnie ;)
sundaytn 07.08.2011 12:17
jami!
jogobella231
jogobella231 12.03.2011 08:50
pycha
msmariusz 05.11.2010 21:53
ładnie wygląda
msmariusz 05.11.2010 21:52
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak