Sposób przygotowania

Porcje rosołowe sprawić i umyć. Włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować. Odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    jami!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    tradycyjnie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tradycyjny polski smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !