Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz rosyjski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 0,5 kg
żeberka wędzone 30 dag
woda 12 szklanek
parówki 20 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
buraki 0,5 kg
masło 10 dag
przecier pomidorowy 15 dag
biała kapusta 30 dag
ziemniaki 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet winny do smaku
śmietana 0,5 szklanki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz rosyjski

Wołowinę i żeberka wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Warzywa wraz z burakami obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przesmażamy na maśle. pod koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy, sól i cukier. kapustę oczyszczamy, szatkujemy. Mięso kroimy na kawałki, usuwając kości. Kapustę i mięso przekładamy do przecedzonego wywaru. Zagotowujemy.Pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmażone warzywa gotujemy w wywarze do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy. Parówki kroimy w plasterki, chwilkę podsmażamy na patelni, dodajemy do barszczu. Wlewamy także śmietanę. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 18.08.2012 21:35
barszcz super
dianix 18.08.2012 21:34
barszcz super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak