Sposób przygotowania

Wołowinę i żeberka wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Warzywa wraz z burakami obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, przesmażamy na maśle. pod koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy, sól i cukier. kapustę oczyszczamy, szatkujemy. Mięso kroimy na kawałki, usuwając kości. Kapustę i mięso przekładamy do przecedzonego wywaru. Zagotowujemy.Pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmażone warzywa gotujemy w wywarze do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy. Parówki kroimy w plasterki, chwilkę podsmażamy na patelni, dodajemy do barszczu. Wlewamy także śmietanę. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    barszcz super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    barszcz super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !