Sposób przygotowania

Mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.

Z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.

Na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony. Końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.Na wierzchu robimy kilka nacięć.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.

Każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Świetny przepis
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszne jedzonko.
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawe
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Qurcze rewelacja ;-))))))
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Może być naprawdę smakowite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo oryginalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !