Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybie ogony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 750 g
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
ziołowe ziarenka smaku 1 lyżeczka
Na ciasto:
mąka 1 kg
mąka 1 szk
margaryna 1 kostka
mleko 3 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybie ogony

Mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.

Z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.

Na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony. Końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.Na wierzchu robimy kilka nacięć.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.

Każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 03.11.2013 19:46
bardzo oryginalne
Andysz 21.05.2012 20:27
pychotka;)
rjustysia 14.02.2012 11:46
Może być naprawdę smakowite :)
cukiereczek 25.12.2011 11:29
świetny przepis
evita0007 16.04.2011 22:47
Qurcze rewelacja ;-))))))
PaniMISIOWA 06.11.2010 11:44
ciekawe
Ewa104 27.08.2010 15:00
Pyszne jedzonko.
noculos 22.07.2010 22:15
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak