Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety sojowe na fasolce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa pół kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 małe
kostka rosołowa
przyprawa do potraw
kotlety sojowe opakowanie
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety sojowe na fasolce

Kostkę rosołową z dodatkiem jarzynki zagotować w ok 600ml wody. Zdjąć z ognia. Do gorącego bulionu włożyć kotlety i przykryć pokrywką. Odstawić na 10min.
W tym czasie oderwać korzonki z fasolki, zalać wodą z solą i ugotować.
Kotlety osączyć. Panierować w rozmąconych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Fasolkę osączyć z wody i podsmażyć z dodatkiem bułki tartej na maśle. Podawać razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak