Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki na ostro z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt.
cebula
pieczarki 30 dag
ser żółty 20 dag
masło 1 łyżka
sok z cytryny
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki na ostro z pieczarkami

Parówki naciąć wzdłuż. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać pieczarki, usmażyć, dodać sól i pieprz, przyprawić papryką. Usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach, posypać serem, zapiec w piekarniku w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak