Sposób przygotowania

Cukinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić na cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie razem z cukinią. Pod koniec smażenia podlać wodą i dusić aż cukinia i cebula będą miękkie i wystudzić.
Jak już cukinia będzie zimna, zmiksować ją dokładnie, dodać przeciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy i miód. Sos doprawić do smaku i podawać do zimnych pieczonych mięs i ryb.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ciekawe!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    do makaronu też się nadaje
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Oooo, niezłe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !