Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/148172/biszkopt-czekoladowy.html, przeciąć na 2 części. 1 szkl. porzeczek rozgotować w soku porzeczkowym, pod koniec dodać jeszcze 1/2 szkl. porzeczek i 100 ml śmietany słodkiej, wyłączyć, rozpuścić w masie galaretkę szafirową, wystudzić, wylać na biszkopt, przykryć drugą częścią. Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać gotową masę śmietanową o smaku czekoladowym, wszystko ubić, dokładnie wysmarować wierzch i boki tortu. Karbowaną łopatką zrobić na wierzchu smugi, ozdobić czarnymi porzeczkami, posypać posypką czekoladową i ozdobić środek tortu białymi ozdobami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    piękny i pewnie smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zdjęcie takie sobie, ale aparat odmówił posłuszeństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zdjęcie takie sobie, ale aparat odmówił posłuszeństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajny torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Co tam zdjęcie. Liczy się smak. Pyszny torcik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !