Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
olej 2-3 łyżki
cebula
jajko
mięso mielone 80 dag
musztarda 2 łyżeczki
sól
pieprz
papryka mielona
pomidory 3-4 szt.
bułka czerstwa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z pieczarkami

Bułki namoczyć. Połowę pieczarek posiekać, resztę pokroić w plasterki, każde osobno podsmażyć. Mięso zagnieść z bułką, jajkiem, posiekaną cebulą i posiekanymi pieczarkami, przyprawić solą, pieprzem, papryką i musztardą. Formować frykadelki, zagniatając do środka plasterki grzybów. Usmażyć, umieścić na dużym talerzu, udekorować plasterkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 14.02.2012 08:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak