Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć w osobnej filiżance. Mleko podgrzewamy. Miksujemy mleko by otrzymać gęstą piankę.Do szklanki wlewamy mleko z pianką. Ilość mleka, nie licząc pianki, powinna sięgać nieco poniżej połowy.Do zaparzonej kawy dodajemy mleko i mieszamy. Bardzo powoli wlewamy kawę. Możemy dla ułatwienia lać po ściance. Ważne by mleko nie zmieszało się nam z kawą.Na wierzch łyżeczką delikatnie nakładamy trochę ubitego mleka i można bitą śmietanę, posypać wiórkami czekolady lub czekoladą w proszku. Ja nie słodzę ale można posłodzić. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁAMI

    Jestem miłosniczką kaw - a ta wygląda kusząco!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    lubię taką kawę
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Czarnej nie lubie,ale na taka zawsze sie skusze...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !