Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śląski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
filet śledziowy 1 szt.
gęsta śmietana 2 łyżki
groszek konserwowy 2 łyżki
jabłko
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śląski

Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Filet śledziowy opłukać i też pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać jabłko, śledzia, groszek konserwowy i natkę pietruszki. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Taki sos idealnie pasuje do gotowanych jarzyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 11.02.2012 11:13
fajny sosik
RenataZ-et 02.10.2011 18:56
fantastyczny sos
FAFIK 27.09.2011 21:24
Smaczny i prosty!
Robert10 31.07.2011 17:24
świetny ten sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak