Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy i gotujemy, grzyby moczymy i też gotujemy. Kości świeże i wędzone nastawiamy i gotujemy wywar. Świeży boczek podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pokrojony czosnek. Ugotowaną kapustę odcedzamy, wlewamy do niej ugotowany wywar, obrane mięso z kości, podsmażony boczek, grzyby ( możemy też dodać wodę z grzybów ), wszystkie pozostałe przyprawy i gotujemy na nie za dużym ogniu ok.45 minut. Na końcu dajemy koncentrat i jeszcze chwilę gotujemy, mieszając aby nam się nie przypalił. Gorący bigos wkładamy do słoików i zakręcamy. W chłodnym miejscu spokojnie przechowa się bez pasteryzacji dwa tygodnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna207

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Dawno nie jadłam bigosu.....narobiłaś mi smaka!:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Edyta (wedith1) to do dzieła.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę zrobć
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja bym zjadła jak by mi ktoś zrobił , wtedy jest najsmaczniejszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    uwielbiam bigos a ten wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie jadlam ale na pewno dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !