Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek ucierany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 6 szt
cukier kryształ 2 szklanki
margaryna 1 kostka
ocet 10 % 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek ucierany

Margarynę utrzeć z cukrem na puch wbijając stopniowo po jednym jajku cały czas ucierając.
Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia wymieszać i połączyć z utartą margaryną. Na koniec dodać ocet, olej, aromat waniliowy i starannie wymieszać.
Powstałe ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu można polać polewą lub popruszyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 29.06.2012 21:52
super
Izabela/bella81 28.12.2011 15:57
szkoda, że nie ma zdjęcia
Dorota59 27.11.2011 10:25
mniam, mniam
Ewelina38 02.10.2011 22:38
super placek
kate.500 28.09.2011 08:16
pysznosci
FAFIK 27.09.2011 21:27
Pychota!
m1monika 12.08.2011 15:19
pycha, zjadłabym kawałek
Ania67 07.07.2011 15:27
pyszności
Ania67 07.07.2011 15:27
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak