Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i później wsypywać na zmianę budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewać stopniowo śmietankę. Białka ubić na sztywno i na koniec połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na blaszkę ( wcześniej wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą ) i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Po upieczeniu babkę wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    czy śmietanka ma być słodka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !