Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 szt
śmietana 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
cukier kryształ 1,5 szklanki
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa babka

Żółtka utrzeć z cukrem i później wsypywać na zmianę budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewać stopniowo śmietankę. Białka ubić na sztywno i na koniec połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na blaszkę ( wcześniej wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą ) i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Po upieczeniu babkę wystudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.10.2011 16:09
super
AgaS10 27.08.2011 21:42
fajna:)
FAFIK 21.08.2011 20:22
Pyszne
MAR3STA 04.08.2011 21:15
bardzo smaczna
misia53 23.07.2011 00:36
czy śmietanka ma być słodka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak