Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe miodowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
sos teriaki 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
miód 1 łyżka
papryczka chili
sól

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe miodowe na ostro

Najpierw przygotuj marynatę - sos teriaki, miód, papryczki chilli (może być suszona, albo sambal) czosnek i sól rozetrzyj na gładką masę (w moździerzu lub blenderze). Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w \'jednoosobowe porcje, lekko rozbij dłonią. rozprowadź marynatę na mięsie. Mięso musi się marynować przynajmniej godzinę.

Rozgrzej patelnię grillową, grilluj po około 8 minut z każdej strony, jeśli mięso ma być dobrze wypieczone możesz grillować po 2-3minuty z każdej strony, a następnie zawinąć w folię aluminiową i podpiec w piekarniku lub na grillu (ok 15- 20 minut w temp 180stopni).

Dobrze komponuje się z batatami z sezamem i lekką sałatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 10.07.2011 14:19
świetne danie
Katarzyna/kate1980 04.07.2011 20:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak