Sposób przygotowania

Najpierw przygotuj marynatę - sos teriaki, miód, papryczki chilli (może być suszona, albo sambal) czosnek i sól rozetrzyj na gładką masę (w moździerzu lub blenderze). Polędwiczki umyj, osusz i pokrój w \'jednoosobowe porcje, lekko rozbij dłonią. rozprowadź marynatę na mięsie. Mięso musi się marynować przynajmniej godzinę.

Rozgrzej patelnię grillową, grilluj po około 8 minut z każdej strony, jeśli mięso ma być dobrze wypieczone możesz grillować po 2-3minuty z każdej strony, a następnie zawinąć w folię aluminiową i podpiec w piekarniku lub na grillu (ok 15- 20 minut w temp 180stopni).

Dobrze komponuje się z batatami z sezamem i lekką sałatą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !