Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z agrestu i wiśni

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 2 szklanki
wiśnie 2 szklanki
cukier 0.5 szklanki
woda 1.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu i wiśni

Agrest myjemy i usuwamy ogonki.

Wiśnie drylujemy.

Do każdego słoika nakładamy owoce pół na pół.

Wodę gotujemy z cukrem.

Zalewamy owoce.

Zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak