Sposób przygotowania

Wywar mięsny zagotować, dodać do niego musztardę w takiej ilości, że będzie ją wyraźnie czuć w sosie, zazwyczaj wystarcza 3- 5 łyżek, ale zależy to od rodzaju musztardy. Następnie mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, zahartować gorącym bulionem wymieszanym z musztardą i dolać do sosu, ciągle roztrzepując miotełką dodać sól i pieprz do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię taki sosik !
  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ja też :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię sos musztardowy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    Smaczny jest taki sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super do mięs

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !