Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 400 ml
musztarda 3-5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Wywar mięsny zagotować, dodać do niego musztardę w takiej ilości, że będzie ją wyraźnie czuć w sosie, zazwyczaj wystarcza 3- 5 łyżek, ale zależy to od rodzaju musztardy. Następnie mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, zahartować gorącym bulionem wymieszanym z musztardą i dolać do sosu, ciągle roztrzepując miotełką dodać sól i pieprz do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.01.2014 15:57
super do mięs
Seba 14.09.2013 08:35
Smaczny jest taki sos
Wafelek2601 16.12.2012 09:00
Bardzo lubię sos musztardowy.
Goya 24.11.2010 13:53
fajny
gosia47-47 18.11.2010 16:23
ja też :)
Iwusia 28.06.2010 10:57
Lubię taki sosik !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak